Eva-maria
Asukas

Eva-Maria Asukas

Eva-Maria

Olen Eva-Maria Asukas. 32-vuotias sairaanhoitaja ja fysioterapeutti. Olen ollut töissä ylioppilaiden terveydenhoitosäätiöllä psykiatrisena sairaanhoitajana. Tätä ennen olen keikkaillut Auroran sairaalan eri akuutti- ja avohoito-osastoilla. Olen ollut myös töissä sairaanhoitajana Malmin psykiatrisella poliklinikalla. Fysioterapeuttina olen kerryttänyt eniten kokemusta geriatrisesta fysioterapiasta.

Olen asunut lapsuuteni Liedossa duunariperheessä. Olen vanhempieni kautta oppinut arvostamaan työtä ja perhettä. Liedossa olen myös ollut lähellä luontoa. Olen lapsena leikkinyt pelloilla, metsissä ja kiipeillyt puissa. Luonto on jäänyt minulle hyvin tärkeäksi asiaksi ja arvostan luontoa ja sen merkitystä.

Minun arvoihin kuuluvat tasa-arvo, oikeudenmukaisuus, hyvyys ja luonnon kunnioittaminen. Luonteenpiirteeseeni kuuluu heikompien puolustaminen niin omassa elämässäni kuin politiikassa.

Vaikuttamisesta kiinnostuin ollessani Turussa epilepsiayhdistyksen hallituksessa. Koin epilepsiaa sairastavien tukemisen erittäin tärkeänä ja koen edelleen. Tuolloin ajattelin haluavani puolustaa myöskin toimivaa erikoissairaanhoitoa Suomessa ja siihen tutustuakseni paremmin lähdin opiskelemaan sairaanhoitajaksi. Opiskellessani sairaanhoitajaksi halusin puolustaa hoitajien työtä ja lähdin Tehyn toimintaan. Tehyn toiminnassa ollessani rupesin nitomaan asioita, joita haluan puolustaa: hoitajien työ, erikoissairaanhoito, mielenterveys, potilasyhdistykset ja ikääntyneiden palvelut. Tästä vedin johtopäätöksen lähteä politiikkaan, joka oli kytenyt pitkään ajatuksissani.

Helsinkiin muutettuani lähdinkin Oulunkylän sosialidemokraattien johtokuntaan ja sitä kautta kuntavaaleihin 2021 SDP:n listalle. Sain kuntavaaleista luottamuspaikan HYKS-sairaanhoitoalueen lautakuntaan, mistä sain paljon tietoa Uudenmaan erikoissairaanhoidosta. Päätin lähteä eduskuntavaaleihin ehdolle, koska asiat joita haluan puolustaa, liittyvät tulevaan sote-uudistukseen.

Politiikassa olen sen takia, koska haluan olla luomassa mahdollisuuksia hyvään elämään. Haluan nostaa esille epäkohtia ja niiden ääntä, joiden ääni ei kantaudu tarpeeksi pitkälle.